Hardloop-apps

Een overzicht van de beste hardloop-apps

Als je tijdens het hardlopen je smartphone gebruikt om muziek mee te luisteren, dan kun je daarvoor ook een hardloop-app gebruiken. Zo’n app houdt via GPS je route bij, en berekent aan de hand van de tijd dat je onderweg bent je snelheid. De meeste apps hebben ook de mogelijkheid om om de zoveel minuten feedback te geven over de voortgang van de training. Zo hoef je niet op het scherm van je telefoon te kijken, en kun je je volledig focussen op het hardlopen.

Hieronder kun je een overzicht vinden van een greep uit de beste beschikbare hardloop-apps, samen met een beschrijving van de functionaliteiten per app, en minimaal één downloadlink:

runtastic PRO

Beschrijving: runtastic PRO is een uitgebreide app die naast hardlopen ook andere activiteiten kan vastleggen. Je kunt onder andere competities houden met je vrienden, de weersvoorspelling bekijken en een ‘PowerSong’ instellen. Bovendien kunnen vrienden en familie je live volgen wanneer je aan het hardlopen bent. De app is beschikbaar op vele typen telefoons.

Geschikt voor: iOS, Android, Blackberry, Windows Phone 7, bada

Downloaden: runtastic PRO voor iOSruntastic PRO voor Androidruntastic PRO voor Blackberryruntastic PRO voor Windows Phone 7runtastic PRO voor bada

Endomondo Sports Tracker PRO

Beschrijving: Endomondo Sports Tracker PRO stelt je instaat je hardloopsessies bij te houden. De app beschikt over een groot aantal functies, waaronder grafieken, intervaltrainingen, virtuele tegenstander, stappenteller, audio-coach en de mogelijkheid tijd- en calorieën-doelen in te stellen. De app kun je naast hardlopen ook met vele andere typen sporten gebruiken. Men kan verschillende soorten doelen instellen, en eventueel activiteiten ook handmatig invoeren. Alle activiteiten worden automatisch op de website van Endomondo geplaatst, waar je een profiel krijgt.

Onder andere geschikt voor: iOS

Downloaden: Endomondo Sports Tracker PRO voor iOS

Runmeter GPS Running and Cycling

Beschrijving: Runmeter GPS Running and Cycling is gemaakt om onder andere hardloop- en wielren-activiteiten mee bij te houden. Het verschil tussen deze app en de andere beschikbare hardloop-apps is dat men voor deze app geen account op een website hoeft aan te maken. Men kan meteen beginnen met hardlopen, en de resultaten in de app zelf bekijken. Tijdens het lopen kan men begeleid worden door een stem, die de voortgang continu laat weten. Binnen de app kan worden gekozen voor trainingsschema’s, om bijvoorbeeld voor een halve of een hele marathon te gaan trainen. De voortgang van de activiteiten kan men binnen de app op een kalender bijhouden.

Onder andere geschikt voor: iOS

Downloaden: Runmeter GPS Running and Cycling voor iOS

RunKeeper

Beschrijving: RunKeeper is een veelgebruikte en overzichtelijke app die naast hardlopen ook andere activiteiten kan vastleggen. Alle activiteiten worden naar je account op de website verzonden, zodat je deze daar na afloop kunt bekijken. De app is verkrijgbaar voor verschillende typen telefoons. Wil je meer functies, zoals geavanceerde fitness-overzichten en de optie dat je live via internet gevolgd kunt worden, terwijl jij aan het hardlopen bent? Word RunKeeper Elite!

Geschikt voor: iOS, Android, Windows Phone 7 en Nokia

Downloaden: RunKeeper voor iOSRunKeeper voor AndroidRunKeeper voor Windows Phone 7RunKeeper voor Nokia

Zombies, Run!

Beschrijving: Wanneer je de hardloop-app Zombies, Run! gebruikt, maak je eigenlijk deel uit van een levensecht spel. Je word achterna gezeten door zombies, dus het enige wat je nog kunt doen is doorlopen. Onderweg kun je voorwerpen verzamelen, die je na afloop kunt gebruiken om je basis te vergroten. Je kunt je eigen muziek in de app gebruiken, en er is ook de mogelijkheid om een interval-training te doen via de ‘Zombie Chases’-modus.

Geschikt voor: iOS

Downloaden: Zombies, Run! voor iOS

Run – Motivation, Performance, Progress

Beschrijving: Run – Motivation, Performance, Progress is een app die zich duidelijk probeert te onderscheiden van de rest. Door middel van persoonelijke, gesproken berichten moedigt de app je aan, en word je gemotiveerd verder of juist sneller te lopen. Tijdens het hardlopen krijg je zoals bij andere apps niet kortweg te horen hoelang je al loopt en welke afstand je afgelegd hebt, maar krijg je te horen of je een record hebt gelopen, of hoever je van een record af zit. Een andere handige functie is de route-optie. De app analyseert continu al je activiteiten, en herkent daar je vaste routes in. Op deze manier vertelt de app je waar je ten opzichte van je beste tijd van die route loopt. Verder kun je de kleuren van de app naar je eigen wensen aanpassen, en zijn je activiteiten te exporteren naar bijvoorbeeld RunKeeper en te versturen per email in GPX- of KML-formaat.

Onder andere geschikt voor: iOS

Downloaden: Run – Motivation, Performance, Progress voor iOS

Nike+ Running

Beschrijving: Nike+ Running is een mooi vormgegeven app die bijhoudt hoeveel en waar je hebt gelopen. Alle activiteiten worden naar je account op de website verzonden, zodat je deze daar na afloop kunt bekijken. Een leuke extra functie van deze app is dat je een ‘PowerSong’ kunt instellen, die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld even te versnellen.

Geschikt voor: iOS

Downloaden: Nike+ Running voor iOS

Looptijden.nl

Beschrijving: Looptijden.nl is een volledig Nederlandse app die precies bijhoudt waar je wanneer gelopen hebt. Alle activiteiten worden naar je account op de website verzonden, zodat je deze daar na afloop kunt bekijken. Tijdens het hardlopen kun je Nederlandse feedback krijgen over de voortgang van je training.

Geschikt voor: iOS en Android

Downloaden: Looptijden.nl voor iOSLooptijden.nl voor Android

Andere hardlopers bekeken ook:

Gymston Universele Smartphone Hardloop Armband Zwart met kaarthouder Inclusief ruimte voorGymston Universele Smartphone Hardloop Armband Zwart met kaarthouder Inclusief ruimte voor

Score 0 van de 5 sterren

Nu slechts €16,95

Bestel

Levertijd:

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis


De BESTVERKOCHTE hardloop armband van Gymston is nu weer verkrijgbaar op de Nederlands markt. Dankzei de nieuwste model van Gymston’s hardlooparmbanden kan je nu ook je sleutel en pa.. Lees meerMeer Hardloop-armbanden